Schadeherstel

U kunt bij ons terecht voor elke schade, betreft het nu een kapotte voorruit, ster in de voorruit, kleine herstelschade of een grote schade. Wij verzorgen uw schade volledig en U krijgt bij ons altijd gratis een leenauto ter beschikking.

Voor de afhandeling van uw schade zijn wij aangesloten bij de stichting Schadegarant.

De Stichting Schadegarant behartigt de zakelijke belangen inzake autoschade afwikkeling voor dertien werkmaatschappijen van zeven verzekeringsconcerns. Onze doelstelling is de effici├źntie en de kwaliteit van het totale schadeherstelproces te vergroten bij zowel de consument, de aangesloten dealerbedrijven als de Stichting Schadegarant en haar deelnemers.

10750_NL_werkplaats

Het door Schadegarant gebruikte indirecte stimuleringsmodel kenmerkt zich door keuzevrijheid voor de klant, doordat deze binnen het netwerk van een kleine 2800 autobedrijven kan kiezen voor schadeherstel via de merkdealer of het niet merkgebonden autoschadeherstelbedrijf. In beide gevallen is de kwaliteit van het herstel van de schade gegarandeerd. Vindt het herstel door of via de dealer plaats dan krijgt de klant merkgarantie. Merkgarantie betekent dat de schade door of onder supervisie van de dealer hersteld wordt, conform de hoge eisen die automobielfabrikanten hieraan stellen.

Het merkgarantiebewijs is voor de klant het tastbare bewijs dat zijn/haar kostbare bezit is hersteld volgens fabrieksspecificaties, dat hierbij originele onderdelen gebruikt zijn en dat de waardedaling van de auto zo veel mogelijk wordt beperkt.10750_NL_schade-garant
Indien de schade door een niet merkgebonden autoschadeherstelbedrijf wordt gerepareerd, dan heeft de klant recht op Focwa Garantie. Deze vorm van garantie is te vergelijken met merkgarantie, zij het dat de garantie niet door de autofabrikant, maar door de brancheorganisatie van autoschadeherstelbedrijven verleend wordt.

Hiertoe worden met importeurs, merkdealers en schadeherstelbedrijven werkbare afspraken gemaakt welke passen binnen de samenwerkingsovereenkomsten die met hen gesloten zijn.